Як вибрати жіночий купальник?

Практично всі жінки хочуть виглядати ідеально та красиво. Особливо це бажання загострюється в літній період, коли стартує час легких відкритих вбрань і купальників. Для кожної модниці важливо підібрати саме таку модель, яка підкреслить особливості її фігури та в деяких випадках приховає недоліки.

Сьогодні прилавки магазинів та ринків заповнені величезним асортиментом різноманітних моделей купальників, тому жінка, яка вирішила вибрати собі щось для пляжу, може просто розгубитись. Купальник – це одяг, що відкриває більшу частину тіла, тому вибирати його потрібно ретельно, для того, щоб силует став жіночним і неповторним.
Якість – важливий критерій при виборі купальника

Вибираючи купальник, важливо знати, що він має бути не лише красивим та модним, а й комфортним. Головну роль відіграє якість матеріалу, з якого він пошитий.Тканина купальника повинна пропускати повітря, вона має швидко сохнути після купання, не вигоряти на сонці. Крім цього, пляжний одяг не повинен розтягуватися та втрачати форму.

Деякі моделі купальників виготовляються з матеріалу, що перешкоджає впливу ультрафіолету. Є й такі види тканин, які здатні повністю пропускати промені, у результаті закриті ділянки тіла можуть засмагати, у своїй негативний вплив ультрафіолету знижується. Як правило, ціни на такі моделі купальників досить високі.

Складові тканини сучасних купальників:

Лайкра (спандекс, еластан) є штучним волокном, яке характеризується високою еластичністю і пружністю. Така тканина відмінно тягнеться і дуже міцна. Тканина купальника має складатися з 20-30% лайкри. Крім цього, лайкра добре витримує вплив хлору і не вигоряє на сонці.

Тактель – це сукупність трикотажного волокна та лайкри, яка є дуже еластичною та м’якою. Купальник, виготовлений з такого матеріалу, швидко сохне і добре пропускатиме повітря.

Поліамід – це м’яка тканина, яка не тільки швидко сохне, а й підтягує фігуру. Відрізняється цей матеріал невеликим блиском. Тканина вважатиметься хорошою, якщо до її складу входить не більше 17% поліаміду. В іншому випадку модель купальника може перетягувати тіло і не дасть дихати шкірі.

Мікрофібра характеризується особливою еластичністю та шовковистістю. Перевага цієї тканини у тому, що вона добре пропускає повітря, витримує вплив сонячних променів і хлору. Купальник, пошитий із мікрофібри, добре підкреслить фігуру, і не стягуватиме тіло.
Нейлоном називається поліамідне волокно, яке не сідає під час прання, швидко сохне і є зносостійким.

Бавовна – це натуральна тканина, завдяки якій шкіра має можливість дихати. Такий матеріал особливо рекомендований людям, у яких чутлива шкіра, оскільки він абсолютно не ширяє. У купальнику з бавовняного матеріалу має бути близько 15% лайкри, згідно з чим він зможе тримати форму і буде еластичною. Існує також суміш бавовни, яку часто плутають із синтетичною тканиною, обробленою формальдегідом (PVS). Визначити тканину дуже просто: якщо на дотик вона тепла, це натуральна бавовняна суміш, PVS своєю чергою буде холодною і жорсткою.

Поліестер часто застосовують при пошитті недорогих моделей. Такі купальники зносостійкі до впливу сонця, їхня тканина руйнується під впливом води, тому вони не прослужать довгу службу. Крім цього, вони швидко втрачають форму, довго сохнуть після купання.

Не має значення, з якої тканини пошитий купальник. Найголовніше, після купання його потрібно змінити на запасний. Лікарі стверджують, що мокрий купальник може стати причиною розмноження інфекцій та жіночих захворювань.

Якість швів – також важливий критерій при виборі купальника. На місці, де проходить рядок, повинні бути відсутні «проскоки», дірочки. Крім цього, вона має бути рівною. Найкращий шов на купальнику – це білизняний, він досить плоский, тому завдяки йому на шкірі не утворюватимуться подразнення.

Остаточний вибір купальника

Вибравши купальник у магазині, потрібно обов’язково приміряти його, перш ніж купити. Під час примірки потрібно сісти, нахилитися, зробити кілька активних рухів, щоб перевірити, чи зручно вам буде в такому купальнику. Якщо ви відчуваєте, що він вам тісний або трохи тріщить, при цьому викликає дискомфортні відчуття, стискаючи стегна або груди, потрібно віддати перевагу іншій моделі. Купальник, що здавлює, погано позначається на здоров’ї. Для того, щоб перевірити чи підійде купальник за розміром, просуньте великий палець під бретельку верхньої частини. Якщо він легко прослизати, можна взяти на розмір менше, а якщо палець проходить туго – на розмір більше.